.

menu karawanken


Jaargang 8 nummer 2

juni 2010
 

Van de voorzitter


Dagelijks is Han Urlings in mijn gedachten. Op 23 mei, pinksterzondag, overleed hij door een ongeval tijdens de uitoefening van zijn favoriete hobby wielrennen. Ik hoorde het pas toen ik de volgende dag ’s avonds om 9 uur thuis kwam van de reünie van de Marokko-gangers. Nog op dezelfde avond zijn de leden op de hoogte gebracht. Op verzoek van Rosemarie en haar dochters heeft het bestuur, de beschermvrouwe en dirigent  de volgende  dag  overlegd hoe we Han waardig uitgeleide konden doen.
De laatste keer dat ik Han zag was op donderdag 20 mei na het optreden van ons koor in Ravenstein rond 12 uur. Hij uitte  een van zijn memorabele Limburgse spreuken: “Ut geet os goot, mar vier zoepe get veul” (het gaat ons goed, maar we drinken iets te veel).
Maar het leven gaat door, de dagelijkse bestuurlijke beslommeringen vragen onze aandacht.
Ik wil nog even terugblikken op de jaarvergadering in mei. Op deze vergadering  is de nieuwe beleidsnota  2010 -2013 door de vergadering goedgekeurd. We kunnen weer vooruit! Verder hebben we sinds de laatste nieuwsbrief twee optredens gehad namelijk in Ravenstein op 20 mei ter gelegenheid van het 650 jarige bestaan en op 6 juni in Veghel in het kader van een korendag. Vooral in Ravenstein hebben we een mooi concert gegeven. In Veghel werkten de weergoden niet mee maar het grootste probleem was de inadequate geluidsinstallatie waardoor onze muzikale kwaliteit niet tot zijn recht kwam. Wij zullen de organisatie hierop aanspreken.
Dit jaar zijn nog optredens gepland in Helmond op 5 september (zie verder in deze brief), op 16 oktober in Veghel voor het jubileum van de Zonnebloem; op 19 december het winterconcert in de Petruskerk en last but not least zingen we natuurlijk op onze koor-concertreis naar Goslar. Han, voorzitter van de reiscommissie zal er helaas niet bij zijn.
Zoals u elders kunt lezen in deze nieuwsbrief reiken onze blikken over het jaar heen. Op 30 januari 2011 zijn we te gast in Brussel. We verwachten er veel van.
De voorzitter
Frans Bauer

Han Urlings
Pinksterzondag 23 mei 2010 kwam ons koorlid Han Urlings om het leven door een noodlottig ongeval bij zijn deelname aan de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Op zaterdag 29 mei deden de Karawanken  hem uitgeleide in de volle Kruisherenkapel. Han werd 63 jaar. Han was energieke persoon vol drive en een jeugdige uitstraling en soms wat chaotisch. Hij stond nog midden in het leven. Zijn baan als bewindsvoerder (de laatste jaren) vergde veel van Han maar tegelijker tijd was hij lid van een groep die zich verdiepte in spirituele, immateriële zaken zoals gebedsdiensten.
Daarnaast had hij een aantal hobby’s. Behalve het fietsen, bespeelde hij instrumenten (fluit) en was hij sinds januari 1995 lid van het Mannenkoor de Karawanken. Han werd ingedeeld bij de eerste tenoren. Hij was  een enthousiaste zanger, had een goede zangstem en zong vol overgave  op de  repetities en bij uitvoeringen. Han was een blikvanger. Zijn karakteristieke zanghouding en zijn mondje blijft iedereen bij want hij stond op de eerste rij. Het concert in Ravenstein vorige week donderdag  was zijn laatste. 
Maar Han was meer dan een zanger, hij was een van de steunpilaren van de Karawanken. Han was betrokken bij het koor en wist, naast zijn drukke werkzaamheden en andere vrijetijdsbestedingen, tijd vrij te maken voor taken in het koor. Maar ook de gezelligheid na de repetities omarmde hij. Han was een Bourgondiër. Het was niet zelden de man die na de repetitie de deur van het repetitielokaal dichtmaakte.
Zijn grote liefde gold de reiscommissie.
Hij nam plaats in die commissie in 1997 (nadat hij het verslag van de reis naar Zweden had gemaakt). Sinds 2008 was Han ook voorzitter van die commissie. Vanuit  zijn vakgebied kon hij de vereniging op juridisch gebied adviseren m.b.t. het afsluiten van reisverzekeringen en dergelijke.
Zelf zat ik van 2000 tot 2008 met Han in de reiscommissie en tijdens de voorbereiding van vier reizen hebben we samengewerkt en op alle locaties heb ik met hem de hotelkamer gedeeld. 
Han was een perfectionist. Bij de bezoeken aan het geselecteerde doel  zat Han vanaf de eerste kilometer tot de laatste met de laptop op de schoot in de auto. Hij vergat niet het kleinste detail. Zijn laatste vergadering met de reiscommissie was 2 dagen voor zijn dood. De koor-concertreis stond in de steigers.
Zowel als zanger maar ook als mens zal het koor hem missen. De opluistering van zijn uitvaartplechtigheid, geleid door ons lid Sjef van Esch,  was indrukwekkend en getuigde van veel respect voor Han.
Frans BauerTerugblik op onze optredens.
 
Op donderdag 20 mei 2010 namen de Karawanken op uitnodiging deel aan een korenmanifestatie ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van Ravenstein.
De manifestatie had de toepasselijke naam  “BeKOORlijk Ravenstein”.
In een zeer grote tent op de Benedenbleek traden vier koren op van uiteenlopend karakter. De Karawanken vielen met hun stijlvolle tenue op tussen de vrolijke en losse tenues van andere koren. De repertoires weken dan ook erg van elkaar af. Voor de pauze kregen we de gelegenheid een deel van ons “klassieke” repertoire te zingen, na de pauze het recent ingestudeerde musical en eigentijdse repertoire. Beide optredens kregen van de volle zaal een uitermate  spontaan applaus. Doordat het geluid versterkt werd (omdat een tent onvoldoende akoestiek heeft) klonk alle koormuziek redelijk mechanisch/elektronisch. Dit deed afbreuk aan de kwaliteit van het gebodene. Verder was het een avond van goed gehalte en van veel wachten en luisteren. Van 18.00 uur tot 23.00 uur mag gerust een lage zit genoemd worden.
Aan de Korenmiddag op zondag 6 juni 2010 op de Markt in Veghel namen de Karawanken voor de tweede keer deel. De hele middag was het stralend maar enigszins broeierig weer geweest en er werd regen verwacht.
Direct na het inzingen in het oude raadhuis kwamen helaas de eerste druppels. Het lukte het koor bijna droog het podium te bereiken maar het publiek had zich teruggetrokken onder parasols en luifels van de cafés aan de Markt. Toch slaagden wij er in met ondersteuning van een slechte geluidsversterking (ook hier was weer sprake van een tent!) onze liederen goed bij het publiek te laten overkomen. Gezien het aangepaste, vlotte repertoire presenteerde het koor zich als een kwaliteitskoor met eigentijds repertoire.
De opkomst van de leden was op enkele fronten helaas teleurstellend wat de motivatie bij de aanwezige leden niet ten goede kwam
Carat concert De Karawanken
in de Warande in Helmond
 
Na het zomerreces nemen de Karawanken op zondag 5 september deel aan het Carat Concert in het stadspark De Warande aan de Jan van Brabantlaan in Helmond. Ter toelichting iets over deze inmiddels bekende concertenreeks.
Het groene hart van Helmond is stadspark De Warande. Op het water van de grote vijver bevindt zich een piramidevormige muziekkiosk: het Carat-paviljoen, gebouwd op een drijvend ponton.
Elk weekend van mei t/m september treden hier verschillende muziekverenigingen op. Deze openluchtconcerten trekken inmiddels al tien jaar vele duizenden bezoekers. Diverse muziekstijlen komen in een seizoen voorbij; van jazz tot pop en van klassiek tot zigeunerklanken. De Carat-concerten zijn zeer geliefd en oefenen grote aantrekkingskracht uit op mensen van alle leeftijden. Iedere muziekvereniging die deelneemt aan de Carat-concerten kan maximaal 1 uur aaneengesloten optreden en de toegang is gratis!
Op zondag 5 september 2010 treedt allereerst om 12.00 uur de Big Band Geldrop op waarna wij om 13.00 uur het podium beschikbaar hebben. Om 15.00 uur worden wij gevolgd door het KBO-seniorenorkest uit Nuenen.
Het cirkelvormig podium omvat 136 m² t.w. 17 bij 8 meter. Het Caratpaviljoen is piramidevormig met een cirkel als basis en bestaat uit veel glas elementen.
 
Zie voor het zomerprogramma 2010
www.stadspromotiehelmond.nl/caratconcerten
 
 
 
 
De nieuwe folder


Het Mannenkoor De Karawanken beschikt sinds kort over een eigen folder in de vorm van een flyer.
Op deze flyer prijkt deze afbeelding van de hand van ons lid  Jan de Jonge.
Daarnaast siert volgende gedicht van 1e tenor Harry Daubt dit vlugschrift:

Wij heffen een lied aan
Liederen heffen wij aan
Lied van ons leven

van ons hart
een lied.
Sluit u
het lied in uw oren
ons in uw hart?

Het is de intentie deze flyer bij onze optredens uit te reiken. De nieuwste CD wordt uitdrukkelijk vermeld maar ook de mogelijkheid het koor als donateur te ondersteunen..
 
 


 
De Harz.
Het reisdoel van De Karawanken in September 2010
Noordelijker dan een vorig doel van onze koorreis Thüringen ligt de Harz het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Dit jaar het doel van de koor-concertreis.
Groen beboste heuvels, smalle riviertjes door soms uitgeslepen dalen, stuwmeren, verstilde dorpjes met vakwerkhuizen, kuuroorden, burchten en kloosters. Het zijn enkele kenmerken van de Harz. Steden als Goslar, Herzberg en Quedlinburg getuigen met hun rijke bebouwing van eerdere welvaart. Vele jaren liep door dit gebied de grens tussen de twee Duitslanden. Sinds de eenwording is de Harz weer één boeiend en afwisselend vakantiegebied. Dichters als Heine en Goethe waren al onder de indruk van dit landschap met zijn bergen en zijn dalen. Zo liet Goethe zijn Faust spelen op de hoogste berg de Brocken, het centrum van de Hochhahrz.
Van oorsprong is de Harz ontstaan als een langs aardbreuken omhooggestuwd gebergte. Het bestaat uit drie delen de eerder vermelde centraal gelegen Hochharz (900 tot 1400 mtr) dan de Oberharz (700 tot 800 mtr.) en de Unterharz (tot 500 mtr max.)
Meer dan 300 miljoen jaren geleden lag de Harz op de zeebodem waar laag na laag sediment werd afgezet. Ooit werd de aarde omhoog gedrukt, weer ingedrukt, het magma kwam door scheuren naar boven en stolde onderaards tot graniet. Uit dit magma ontsnapten gassen en vloeistoffen die in scheuren en spleten uitkristalliseerden tot ertsen die later zo gewild waren. Ook nadien verdween de Harz nog voor een miljoen jaren onder de zeespiegel ten gevolge van bodemdaling. Gedurende de Jura en daarna werd het gebied door inwendige krachten weer opgestuwd en gaf zo de contouren van huidige Harz aan. Erosie deed in de vele eeuwen daarna haar werk en ook het harde graniet van de Brocken kwam bloot  te liggen. De ijstijd deed de rest en zo ontstonden de uiteindelijke diepe dalen, vele grote keien en rotsblokken en diep ingesneden kloven. De uitgestrekte keienakkers danken hun bestaan aan dit proces.
Het klimaat van de Harz wordt bepaald door het noordelijkste middelgebergte van Midden Europa. Het is de eerste hindernis waar de westenwind op stuit. Kou en neerslag bepalen dan ook in de hoogste regionen het weerbeeld. Op de lagere gebieden is relatief veel zon en weinig neerslag omdat deze in de bescherming van het gebergte liggen. Het Harzgebergte is een gebied vooral bekend als wintersportbestemming. De hoogste top is zo’n 1142 meter. Voor de actieveling is dit een prima bestemming. In de wintermaanden zijn er verschillende ski~ en langlaufpistes. In de zomermaanden kan men hier geweldig wandelen, paardrijden en fietsen. Het Harzgebergte heeft een prachtige natuur en gedeeltes hiervan zijn ook aangewezen als nationaal park. Voor wie het sporten beu is, valt er nog van alles te beleven in de nabijgelegen steden. Of men kan in de winter een van de vele kerstmarkten bezoeken.
Er is een verschil in temperatuur in het Harzgebergte. Hoe hoger men de berg op gaat hoe kouder het is. Met name in de nacht kan het flink afkoelen. In de herfst kan het dan flink regenen. Warme lucht vanuit de Noordzee wordt dan plots gedwongen te stijgen en af te koelen. Dit kan zorgen voor onweer en regenbuien. In de wintermaanden ligt er op de hoger gelegen gedeeltes sneeuw.
Vele naaldbossen komen voor in de dit gebied als erfenis van het rijke mijnbouwverleden. Het te winnen erts (ijzer en zilver) noodzaakte tot een ruime voorraad houtskool en bovendien werden de mijngangen ondersteund door naaldhout.
De meer dan duizendjaar oude Kaiserstadt Goslar telt ruim 42.000 inwoners. De Stadt Goslar staat omwille van zijn fraaie cultuurgebouwen en uitstraling op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Er zijn 12 dorpskernen die tot de gemeente behoren waaronder Hahnenklee-Bockswiese waar het koor zal verblijven.
Goslar herbergt vele historische gebouwen als de Kaiserpfalz, de Domkerk, het Rathaus, stadspoorten en vele fraaie vakwerkhuizen.
Het Hotel Niedersachsen waar het koor verblijft ligt in het natuurpark van de Oberharz te midden van de Harzbergen. Het hotel ligt in het klimatologische gezondheids- en winterresort van Hahnenklee-Bockwiese, dat deel uitmaakt van Goslar. Het driesterrenhotel Hotel Niedersachsen biedt lichte en gezellige kamers met eigen badkamer en een gratis draadloze internetverbinding. Er zijn totaal 37 kamers. Het hotel heeft een eigen overdekt zwembad, sauna en solarium. De zogenaamde “rating” (klantbeoordeling) overstijgt de 8 punten op een schaal van 10. Dit voorspelt dus veel goeds.
Het hotel wordt gerund door het Nederlands echtpaar Henk en Wilma Veldhuis.


Concertreis naar Brussel januari 2011.
Wat een CD al niet kan doen !
De nieuwe CD van de Karawanken van eind 2009 is via onze voorzitter in handen gekomen van een organisatie, die actief is in nagenoeg geheel Europa.
Deze non politieke, filantropische organisatie, genaamd ASSOCIATION FEMMES d `EUROPE,  bestaat uit circa 1000 vrouwen, voor het grootste deel onderdanen van de lidstaten van de Europese Unie, die allen samenwerken voor de vereniging als vrijwilligers. Samen, geïnspireerd door een band van vriendschap, streven ze er naar om ontberingen van mensen, vooral in de derde wereld te verlichten. In hun werk ter bestrijding van de armoede richt de organisatie zich op het helpen bij het opleiden van vrouwen en de opvoeding van de kinderen.
Tot op heden heeft de organisatie ruim € 6.600.000 uitgedeeld. De organisatie kan garanderen dat alle giften rechtstreeks naar de projecten gaan die zijn geselecteerd door de EU om de armen te helpen.
Welnu om de kas te kunnen aanvullen is de hulp ingeroepen van mannenkoor DE KARAWANKEN.
Op 30 januari 2011 vindt er in Brussel een benefietconcert plaats in een grote concertzaal in het centrum - welke is thans nog niet geheel duidelijk - plaats biedend aan ongeveer 1.000 bezoekers. Deze bezoekers tasten flink in de buidel om dit concert te mogen meemaken en deze entreekosten komen vervolgens weer ten goede aan de diverse projecten.
Op zondag 30 mei jl. heeft een eerste gesprek en een kennismaking plaatsgevonden met een afvaardiging van deze organisatie ( 3 vrouwen) en het bestuur van de Karawanken, in casu Frans Bauer, Wim van Beurden en onze dirigent Jos van Eyck. Omdat het gaat om een benefietconcert ontvangen de Karawanken geen vergoeding voor hun optreden maar anderzijds hoeft er ook geen geld van de Karawanken bij. De reiskosten alsmede de maaltijden en drankjes worden vergoed dan wel zijn in ruime mate aanwezig, zo is ons verzekerd.
We zullen vroeg in de zondagmorgen per autobus afreizen naar Brussel om in de namiddag samen met een solist een concert te verzorgen met een duur van 45 minuten voor de pauze en 30 minuten na de pauze. De muzikale leiding is in handen van pianist en componist Jean van Vugt onder meer bekend van zijn winnende compositie uitgevoerd tijdens de doop van Ariana, dochter van Willem Alexander en Maxima.
Jean van Vugt zal ons aan de vleugel begeleiden. Tenslotte is de bas-bariton, solist Greg Belobo uit Kameroen van de partij. Hij zal bij enige van onze liederen de solo’s zingen. Het geheel staat onder leiding van Jos van Eyck.
Van het concert worden opnames gemaakt. Ook deze opnames worden nadien verkocht ten behoeve van het goede doel.
Veel tijd om de stad Brussel te bekijken zal er niet zijn omdat de voorbereidingen voor het te geven concert veel tijd zullen opeisen. Nog voor het optreden zal in ons onderkomen te Volkel een generale repetitie plaatsvinden, ergens in november van dit jaar. Zodra het definitieve programma gereed is zult u nader worden geïnformeerd.
Wim van Beurden
 

Nieuws van de repetitor Cor de Koning
Koorschool
Na een korte pauze zijn we van plan om dit najaar weer te starten met de koorscholing. De startdatum is 21 oktober. Tijdsduur: van 18.45 uur tot 19.45 uur.
De cursus wordt weer gegeven voor heren, die iets meer van muziek, van zingen en van koorzang willen weten. Ze krijgen daarvoor in een 12 weken durende cursus de gelegenheid.
Laat het voor de koorleden duidelijk zijn, dat we niet starten met de eis dat deze mensen in ons koor komen. Ook is het niet de bedoeling om ons koor extra te belasten met weer nieuwe stemmen, die gevormd moeten worden in moeizame repetities. Zou zich echter, zoals ook de laatste keer het geval was, goede kwaliteit melden met hun eigen bedoeling om tot ons koor toe te treden, dan is dat de beloning die wij er voor krijgen.
De PR commissie zal weer tijdig beginnen met reclame. Op de komende concerten kan dat al gebeuren. Het betekent ook dat onze leden, wanneer ze potentiële deelnemers in hun kennissenkring hebben, deze al kunnen werven.
 
 
Muziekcommissie.
Na een behoorlijk drukke periode van concerten en instuderen van nieuw repertoire, werd 16 juni een commissievergadering gehouden ten huize van onze dirigent. Allereerst werden de komende concerten besproken:
**  18 juli opluisteren van het 50 jarig huwelijk van Bep Claassens.
In overleg met de feesteling voeren we een a capella programma uit.
**  5 september treden we op in Helmond bij de CARAT concerten. (zie ook andere informatie in deze nieuwsbrief.)
Ons programma zal nog nader worden bekend gemaakt, de stukken zitten al in de repetitiemap.
Als begeleider zal weer de heer Tomas Janssen optreden. Om toch een goede repetitie met hem te hebben, vraagt Jos om een extra repetitie op 30 augustus. Tomas zou dan kunnen, dus de vraag aan het bestuur is, of dit te regelen is. Overigens beschouwt onze dirigent dit concert als een generale voor onze koor- en concertreis.
Door diverse omstandigheden blijven niet veel repetities over voor dit concert en de reis. Jos vraagt alle leden om zo veel mogelijk present te zijn. Ook als hij niet de repetitie leidt.
**  eind september de koor- en concertreis.
Jos heeft contact met zijn collega in Duitsland.We zullen een kerkdienst opluisteren en een groot concert geven in samenwerking met een ontvangend koor, zowel herenkoor als gemengd koor.
Een en ander brengt met zich mee, dat per koor niet veel tijd beschikbaar is. Jos stelt daarom voor, om de sopraan soliste niet op het concert te laten optreden, maar daarvoor wel tijdens de kerkdienst. Dan bij het “Benedictus” en tijdens de Communie of onder de offerande. We zullen tijdig ook even Credo III doornemen.
**  16 oktober. Concert voor de Zonnebloem in Veghel. De begeleider wordt geleverd door de organisatie. Onbekend of dit ook de organist is. De commissie vraagt het bestuur, om in de toekomst het begeleidingvraagstuk zodanig op te lossen, dat we weer een eigen vaste persoon krijgen, die regelmatig met Jos overleg heeft en in grote mate beschikbaar is bij onze concerten.
**    Winterconcert en “Brussel”.
Het programma voor beide optredens wordt nog niet besproken. Wel wordt verwacht, om voor het winterconcert enkele nieuwe kerstliederen op te nemen, wel op moderne leest geschoeid.
Voor het concert in Brussel verwacht Jos enige arrangementen vanuit de organisatie. Zo is in ieder geval duidelijk, dat we na de concertreis aan de slag kunnen met nieuwe stukken.
We gaan zoeken naar enige passende religieuze stukken, geschikt voor verplichte optredens in een kerkdienst. Te denken aan bv de Zonnebloem en niet te hopen, maar wel te verwachten, een begrafenis van een van onze leden.
Om het “buiten” zingen te vergemakkelijken vraagt Jos om de nog niet in een bundel opgenomen a capella liederen ook in een boekje te verwerken. Cor heeft toegezegd dit te doen en zeker uit te reiken vóór de koorreis. Wel moet het bestuur haar fiat geven voor de kosten hiervan.
Als laatste besluit de commissie om twee maal jaarlijks een grote vergadering te beleggen. Door het jaar heen zullen Jos en de commissie voortdurend contact met elkaar hebben om de routine beslissingen te nemen.
Neemt niet weg, dat de commissie graag inbreng heeft vanuit het koor. Spreek uw afgevaardigde aan wanneer u iets kwijt wil. Alvast bedankt.
Cor de Koning 

 
Een raar idee?
Ons koor kan door de teruglopende sponsorbijdragen best wat extra financiële middelen gebruiken. Dit is in ieder geval de mening van het bestuur. Nu zou het maar zo kunnen zijn dat wij hierover kunnen beschikken als we onderstaand idee uitwerken.
Het lidmaatschap van onze vereniging is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Van ieder lid wordt een repetitie deelname van minimaal 80% verwacht. Als we uitgaan van 40 reguliere repetities dan mag men dus maximaal 8 keer verzuimen. Stel nu dat ieder lid gemiddeld 5 “snipperdagen” krijgt dan lijkt dat over een jaar gesproken een redelijk aantal. Voor ieder keer dat een lid vervolgens verzuimt boven die 5 “snipperdagen” wordt hem € 10,00 per keer in rekening gebracht die in de “verzuimkas” wordt gestort. Ook voor ieder concert dat op de jaarplanning vermeld staat geldt een dergelijke bijdragen aan de “verzuimkas”.
De enige geldige reden van verzuim is ziekte. Verjaardagen, jubilea e.d. worden niet als geldig excuus gezien, hiervoor zijn de “snipperdagen”.
In de ledenvergadering zou dit idee ter goedkeuring kunnen worden voorgelegd.
Deze regeling zou in kunnen gaan op 1 april 2011.

 
De fietstocht van onze dirigent
Beste Karawanken, 
De dag  van vertrek nadert......Nog 2 weken en het is zover!  1420 km fietsen van Veghel naar Lourdes. Vanaf januari heb ik regelmatig met ups en downs gefietst. Ik wilde ongeveer 5000 km gefietst hebben voordat we aan de tocht beginnen, echter 5000 km haal ik niet maar ik kom toch ruim over de 4000 km. Dat moet genoeg zijn. Het "moraal" is perfect. Aan Mieke heb ik een fantastisch gemotiveerd fietsmaatje. Nu de nieuwe fiets nog..Hahahaha
Ik krijg hem in de loop van volgende week. Dus nauwelijks tijd om aan de fiets te wennen.......... en zo'n Brooks zadel moet je toch even inrijden.
Ik houd van de voorbereiding een weblog bij. Ook probeer ik tijdens de tocht elke dag een log te schrijven (mits internet aanwezig is). Je mag uiteraard zo vaak als je wilt reageren!
De link: http://veghelnaarlourdesfietsen.web-log.nl/mijn_weblog/
Groetjes Jos van Eyck
 

Optredens 2010-2011

 

*  Zondag 18 juli 2010

Receptie huwelijksjubileum Bep Claassen in Mill.

 

*  Zondag 5 September 2010.

Carat Koncert in Helmond13.00- 13.45  uur

Locatie: kiosk in het stadspark De Warande te Helmond.

 

*  Vrijdag 24 t/m Maandag 27 September 2010.

Concertreis /koorreis naar Gozlar,Harz.

 

*  Zaterdag 16 Oktober 2010

Opluistering Eucharistieviering t.g.v.40 jarig bestaan van  De Zonnebloem, afd.Veghel

18.00 uur Locatie St.Lambertuskerk Markt in Veghel

Na een korte pauze concert voor de Zonnebloem.

 

*  Zondag 19 December 2010.

Winter-Kerstconcert

15.00 uur in de St.Petruskerk in Uden

 

*  Zondag 30 januari 2011

Concert in Brussel (nadere informatie volgt)