.


menu karawanken

Mannenkoor De Karawanken

 

40-jaar Karawanken 2017

"De MAASHORST-SUITE"

Komend jaar 2017 bestaat Mannenkoor De Karawanken  40 jaar en om dit jubileum te vieren wil het koor een unieke uitvoering geven, met een concert  in november 2017, onder leiding van de onlangs aangetreden dirigent Marcus de Haard. Waarom “De Maashorst Suite”?
De meeste leden van het koor komen uit de regio waarin natuurgebied de “Maashorst” is gelegen, omgeven  door de aangrenzende gemeenten Uden, Bernheze, Oss en Landerd. Juist dit gebied is gekozen als inspiratiebron voor een concert, waarbij in beeld, woord  en klank diverse aspecten van de Maashorst voor het voetlicht gebracht worden.

Belangrijke elementen vanuit het Maashorstgebied komen aan bod: de breukrand, het stroomgebied van de Maas, waardoor de Maashorst zijn huidige vorm heeft gekregen, de natuur in al haar vormen, de schitterende mengeling van bos en heide, activiteit en rust, stilte en ontmoeting. Ook denken we aan de opgravingen, die aan het licht brengen hoe mensen in dit gebied gewoond, gewerkt en geleefd hebben. En natuurlijk Vluchtoord waar vele vluchtelingen uit België in de Eerste Wereldoorlog gastvrij onderdak vonden. Voldoende  om in woord, beeld en gezang een groots en aansprekend concert te geven.

Mannenkoor “De Karawanken”, gevestigd in Uden/Volkel is in 1977 ontstaan uit een dubbel mannenkwartet, dat geleidelijk aan uitgroeide tot een groot regionaal koor in Noordoost Brabant. Het koor bestaat uit ongeveer 60 leden, die als enthousiaste amateur-zangers graag concerten geven. Maar ook gezelligheid en vriendschap zijn belangrijke waarden. De naam "De Karawanken" is ontleend aan een gebergte uit het gebied waaruit het aanvankelijke repertoire (Duits- en Slavisch-talig) zijn oorsprong had.

 

 

(wijzigingen voorbehouden)
za 6 mei 20.00 Voorjaarsconcert met KHM Kruisherenkapel
juli   Maashorst-Fair 
Reces vrijdag 7 juli t/m woensdag 23 augustus
23-24 sep   Koorreis naar Hengelo
za 23 sep   Concert in Hengelo
zo 5 nov 15.00 uur Maashorst Suite Markant
zo 26 nov 15.00 uur Maashorst Suite Nesterle Nistelrode
zo 14 jan 15.00 uur Maashorst Suite Wapen van Reek
zo 28 jan 15.00 uur Maashorst Suite Jozefkerk Oss
    Agenda 2018