Klik op een logo voor de website van de adverteerder...

dbase kardb       .

menu karawanken

Mannenkoor De Karawanken

Dirigent Marcus de Haard


Marcus de Haard is een veelzijdig en actief musicus. Op diverse fronten is hij werkzaam in binnen en buitenland. Ook wordt regelmatig in de media melding gemaakt van zijn uitvoeringen en overige werkzaamheden.
Vanaf donderdag 3 maart 2016 is hij dirigent van Mannenkoor De Karawanken.

   

Korte schets

Marcus de Haard (geb. 1972) studeerde aan het Utrechts conservatorium. Ook later specialiseerde hij zich nog extra in slagtechniek bij Prof. Ludo Claesen, docent Lemmens Instituut in Leuven (B) en docent directie aan het conservatorium Maastricht, en bij musicus/jurylid Jan de Laat (NL). Ook ten aanzien van instrumentatie volgde hij workshops en privélessen bij hen. Tevens volgde hij diverse workshops bij Martin Sieghart, dirigent Gelders Orkest.

  

Activiteiten

Op dit moment is Marcus vooral dirigent. Ook verleent hij regelmatig zijn medewerking aan concerten en CD-opnamen. Bovendien heeft hij samengewerkt met artiesten als Ernst-Daniёl Smid, Henriёtte van Lith en Marco Bakker en maakt hij regelmatig verschillende concertreizen in binnen- en buitenland. Ook componeert Marcus en maakt hij arrangementen en bewerkingen voor zowel orkest als koor. Marcus is een veelgevraagd cursusleider en geeft regelmatig cursussen, studiedagen, colleges, gastdirecties en workshops.

Verder heeft Marcus een eigen lespraktijk in meerdere muziekrichtingen; o.a. directie, piano, orgel, keyboard, algemene muziekleer/(HaFaBra)-theorie, en cursussen bestemd voor toelatingexamens van conservatoriumopleidingen.